Дерипаска офіційно відійшов від правління EN+ - FT

18 травня 18:22

Його компанія таким чином прагне позбутися американських санкцій.

 

Російський олігарх Олег Дерипаска вийшов з ради правління EN+, зробивши перший крок до того, щоб дистанціюватися від підконтрольної йому компанії, постраждалої від санкцій. В компанії, яка володіє одним з найбільших виробників алюмінію у світі "Русал", заявили, що прийняли відставку Дерипаски з посади директора компанії сьогодні вранці, пише Financial Times. EN+ і "Русал" постраждали від адресних санкцій США, які запровадив американский Мінфін за "злоякісну діяльність".

Три тижні тому Дерипаска погодився відмовитися від контролю над "Русал", зокрема скоротити свою частку в холдингу EN+ з 70% до менш ніж 50%, а також вийти з ради правління.

Колишній міністр енергетики Великої Британії лорд Грегорі Баркер, який був незалежним членом правління EN+, просував план зі звільнення компанії від американських санкцій, який передбачав усунення Дерипаски. Він шукав покупців для частини акцій російського олігарха. У EN+ також кажуть, що Дерипаска пообіцяв "не добиватися переобрання на посаду директора "Русал"".

В Мінфіні США попереджали, що Втрата контрольного пакету акцій "Русал" Дерипаскою не гарантує зняття санкцій. Таким чином у Мінфіні прокоментували інформацію групи компаній En+, що є контролюючим акціонером "Русала", про готовність Дерипаски покинути раду директорів і скоротити свою частку в ній нижче 50%. Такий крок спрямований на взаємодію з управлінням Мінфіну США з контролю за іноземними активами (OFAC).