Депутати хочуть побачити пропозиції Кабміну з виплат вкладів Ощадбанку до 15 квітня

28 березня 15:39

Мінфін повинен був уже давно передати в Раду доопрацьований проект змін до закону «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян», проте у зв'язку з призначенням нового міністра фінансів документ був повернутий відомству з Кабміну для узгодження з новим керівником.

 

Народні депутати хочуть до 15 квітня 2012 року отримати від Кабміну оновлений законопроект, щодо виплат вкладів Ощадбанку СРСР. Про це йдеться в рекомендаціях Комітету ВР з питань соціальної політики та праці.

«Комітет ... рекомендує Кабінету міністрів до 15 квітня 2012 внести на розгляд Верховної Ради доопрацьований проект закону про внесення змін до Закону "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України", - йдеться у висновках Комітету.

Рекомендації стосуються оцінки роботи Кабміну щодо забезпечення виконання постанови Ради від 8 вересня 2011 про рекомендації парламентських слухань щодо державної політики вирішення проблеми повернення та компенсації втрачених (знецінених) заощаджень громадян.

Зокрема Комітет визнав незадовільною роботу Кабміну в цьому напрямі.

Зокрема виявилося, що досі остаточно не складено реєстр вкладників, що не дає можливості встановити їх кількість та суми коштів, що знаходяться на ощадних книжках.

Депутати зазначили, що Мінфін повинен був уже давно передати в Раду доопрацьований проект змін до закону «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян», проте, як стало відомо, у зв'язку з призначенням нового міністра фінансів документ був повернутий відомству з Кабміну (згідно з регламентом КМУ) для узгодження з новим керівником.

Також депутати вимагають внести зміни до бюджету на 2012 рік, та передбачити видатки на поступову виплату компенсацій за вкладами. Зазначимо, що парламент крім цього вимагає від Кабміну також вирішити проблему держоблігацій, випущених у 1990 році, казначейських зобов'язань та сертифікатів Ощадбанку, а також Держстраху СРСР.

Нагадаємо, Рада відправила на доопрацювання в Кабмін відповідний законопроект № 6491 ще 1,5 роки тому - 30 серпня 2010 року. У середині січня поточного, 2012 року тодішній міністр фінансів Федір Ярошенко дав розпорядження підготувати документ. А вже 7 березня президент Віктор Янукович оголосив про свої передвиборчі «соціальні ініціативи», зокрема, про виплату 1 тис. грн компенсацій вкладів Ощадбанку СРСР. !zn

Читайте також:

Компенсацію вкладів Ощадбанку СРСР можна буде отримати і за померлих вкладників

Тігіпко запевняє, що підвищення пенсій з виборами не пов'язане

Янукович наказав Азарову переписати бюджет під свої соціальні ініціативи

«Вітіну тисячу» всім і одразу забрати не вийде