Депутати підтримали закон про підвищення ставок податків

08 листопада 15:03

ВР прийняла нові правила відносно ввезення міжнародних посилок.

 

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект, яким підвищуються ставки за деякими податками, зокрема ставки акцизного податку на тютюн, також запроваджуються обмеження щодо ввезення посилок в Україну. За даний законопроект №9260 проголосувало 233 депутатів.

Проектом закону передбачається: збільшення ставок на акцизний податок для тютюнових виробів на 9%; ставки екологічного податку на викиди парникових газів у 24,4 раза - до 10 грн за тонну; збільшення податку на користування надрами для видобутку нафти на 2%; збільшення податку на користування надрами для видобутку залізної руди на 0,8%; збільшення рентної плати за користування лісом на 5%.

Законопроектом пропонується звільнити від сплати акцизу на спирт виробників парфумерної продукції, харчового оцту та продукції технічного призначення.

Також законопроектом передбачено зміну правил щодо ввезення міжнародних посилок в Україну. Підприємства поштового зв'язку та доставки визнаються податковими агентами, тобто будуть зобов'язані сплачувати ПДВ від імені отримувача посилки, вартість якої перевищує 150 євро з 1 січня 2019 року. При цьому, з 1 липня наступного року мінімальна вартість посилок, яка оподатковуватиметься ПДВ зменшиться до 100 євро.

Сьогодні Рада прийняла також у другому читанні і в цілому один із базових законопроектів №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів", яким прийняті зміни правил ввезення та розмитнення автомобілів на єврономерах. За законопроект проголосували 250 депутатів.