Депутат ВР подав документи на купівлю 25% акцій "Промінвестбанку"

12 сiчня 18:00

Це друга спроба депутата купити "дочку" ВЕБ.

 

Антимонопольний комітет отримав документи від депутата Верховної Ради Максима Микитася (позафракційний) на купівлю 25% акцій "Промінвестбанку" (ПІБ), повідомили в прес-службі АМКУ.

"Розпорядженням державного уповноваженого Антимонопольного комітету від 10 січня розпочато розгляд справи щодо концентрації у вигляді набуття фізичною особою - громадянином України Максимом Микитасем більше 25% акцій "Промінвестбанку", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що ВЕБ планував продати в першому півріччі 2017 року три дочірніх банку "Глобекс", "Связь-банк" і український "Промінвестбанк".

У травні минулого року ЗМІ повідомляли, що народний депутат Максим Микитась може стати акціонером "Промінвестбанку". При цьому, 28 липня комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Національного банку України прийняв рішення відмовити у погодженні набуття істотної участі Максиму Микитасю і Павлу Фуксу в "Промінвестбанку".

Нагадаємо, що глава "Зовнішекономбанку" Сергій Горьков спростував повідомлення ЗМІ про продаж українського "Промінвестбанку" бізнесменові Олександру Ярославському.

Президент України Петро Порошенко затвердив санкції проти функціонуючих в Україні банків з російським капіталом. Санкції терміном в один рік торкнулися ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВиЭс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" та ПАТ "БМ Банк".