"Дефолт – це глобальна криза" — Гройсман відповів на пропозицію Коломойського

27 травня 13:30

За словами прем'єра, українці пережили вже достатньо дефолтів.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що можливий дефолт, який запропонував олігарх Ігор Коломойкий, призведе до серозним наслідків, від яких постраждає в першу чергу населення країни.

"Навіть розмови про дефолт не додають стабільності, це шкідливо... Дефолт – це глобальна криза, згадайте 90-ті роки. Я вважаю, що для українців криз вже досить. Від серйозних наслідків необдуманих рішень постраждають звичайні українці, які опиняться на межі виживання", - написав він Facebook в понеділок.

Гройсман додав, що завдання держави на сьогодні зробити все для обслуговування боргу, а також для збереження репутації країни, яка поважає свої зобов'язання.

Раніше олігарх Ігор Коломойський в інтерв'ю британській газеті Financial Times запропонував президенту Володимиру Зеленському оголосити дефолт України. "На мою думку, ми повинні надійти з нашими кредиторами, як Греція. Це приклад для України", – сказав Коломойський, і додав, що США і Євросоюз повинні повністю списати борги України в якості компенсації за боротьбу з Росією.

У понеділок, 20 травня, прем'єр-міністр Гройсман повідомив про свою відставку після того, як Зеленський під час інавгураційної промови заявив про розпуск Верховної Ради. Заяву Гройсмана про відставку зареєстрували 24 травня. Очікується, що Верховна Рада розгляне його пропозицію вже в четвер, 30 травня.