Дефіцит торгівлі українськими товарами склав 9,3 млрд. доларів

15 сiчня 02:10

Зовнішньоторговельні операції проводилися з партнерами з 225 країн світу

 

Негативне сальдо зовнішньої торгівлі України продовжує зростати.

Про це свідчать дані Держстату за січень-листопад 2019, опубліковані на офіційній сторінці у Facebook.

Негативне сальдо склало 9,37 млрд. доларів.

За січень-листопад 2019 р. експорт товарів склав 45,96 млрд. дол., що на 6,3% більше аналогічного періоду. За цей же час імпорт склав - 55,33 млрд. дол., на 6,2% більше порівняно з аналогічним періодом в 2018 року, повідомляє Держстат.

У той же час, негативне сальдо склало 9,37 млрд. дол. За січень-листопад 2018 року цей показник був негативним - 8,86 млрд. дол. В цілому показник від'ємного зовнішньоторговельного сальдо виріс на 5,6%.

Коефіцієнт покриття експортом імпорту, як і за січень-листопад 2018 р., становив 0,83. Зовнішньоторговельні операції проводилися з партнерами з 225 країн світу.

Дані охоплюють усі регіони України, окрім тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. Севастополя і частини тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Негативное сальдо внешней торговли Украины продолжает увеличиваться. Ситуация удивительная: экспортная стратегия у страны есть, переговоры о зонах свободной торговли идут постоянно, соглашения о ЗСТ подписывают регулярно, урожайность не подводит, цены на мировых рынках благоприятные, количество торговых партнеров стабильно высокое, а результат отрицательный и становится хуже.
Подробнее об особенностях внешней торговли Украины читайте в статье Юлии Самаевой "Себе в убыток" в еженедельнике "Зеркало недели. Украина".