Дефіцит субсидій призвів до накопичення шалених боргів за газ — депутат

18 вересня 09:40

Настане час, коли компанії доведеться повертати запозичення, залучені для закупівлі газу. А за такого рівня нерозрахунків за газ зробити це буде дуже складно.

 

Те, що в держбюджеті бракує коштів на субсидії для неплатоспроможних споживачів, здається, мало турбує "незалежного" монополіста. А дарма. Адже саме дефіцит таких субсидій призвів до накопичення шалених боргів за газ. Наразі наявність таких боргів керівництво "Нафтогазу" перетворило по суті на інструмент бізнес-політичного протистояння, втягнувшись у боротьбу за перерозподіл власності газорозподільних мереж.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Олексій Кучеренко, народний депутат. Але, за його словами, настане час, коли національній компанії доведеться повертати запозичення, залучені для закупівлі газу. А за такого рівня нерозрахунків за газ зробити це буде дуже складно.

"Логічне запитання до регулятора ціни на газ для населення (в цьому разі до уряду): навіщо вчергове підвищувати ціни на газ для населення в умовах відсутності платоспроможного споживача, та звідки виникне джерело для виплати необхідних субсидій? Адже платоспроможність споживачів залежить від темпів зростання економіки України", - підкреслює депутат.

Детальніше про проблеми з цінами на газ і тарифами на комунальні послуги читайте у статті Олексія Кучеренка "Про популізм і популістів у сучасній Україні" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".