Danone закриває два заводи в Росії

26 грудня 01:12

Компанія проводить "оптимізацію індустріальних потужностей", незважаючи на те, що на початку року ліквідація підприємств не планувалася.

 

Група компаній Danone закриє два своїх підприємства у Російській Федерації до кінця першого кварталу 2016 року в рамках "процесу оптимізації індустріальних потужностей", йдеться в прес-релізі компанії, опублікованому в п'ятницю, 25 грудня.

Закриттю підлягають підприємства продовольчої компанії в Томську та Чебоксарах.

У 2014 році Danone вже закрила завод в Смоленську, Тольятті та Новосибірську в рамках оптимізації та модернізації виробничих потужностей.

Danone є міжнародною компанією, яка спеціалізується, в першу чергу, на виробництві кисломолочних продуктів. Її чистий прибуток в 2014 році перевищив 1,56 мільярди євро.

Danone працює в Росії з 1992 року. Влітку 2010 року було оголошено про злиття молочного бізнесу Danone в Росії і російської молочної компанії "Юнімілк".

Продукція компанії в Росії випускається під такими торговими марками як Danone, "Активія", Actimel, "Простоквашино", "Біо Баланс", "Растішка", "Тьома", Danissimo та ін

Читайте також: Путін нагадав росіянам, що санкції - це надовго

Нагадаємо, на початку 2015 року генеральний директор Danone Росія Бернар Дюкро не виключив закриття заводів у РФ у довгостроковій перспективі в разі серйозного погіршення економічної ситуації в країні. Проте, він підкреслив, що закриття підприємств у 2015-2016 році не планувалося.

Криза в Росії, зниження обсягів внутрішнього ринку та санкції, введені після анексії Криму та збройної агресії в Донбасі, вплинули на відтік капіталу з РФ. Як писало видання The New York Times, німецькі компанії закривають свої підприємства в Росії та скасовують угоди з російськими партнерами.