Данія відмовила будівництву "Північного потоку-2" на своїй території

27 березня 19:23

Росія підготувала альтернативний маршрут газопроводу в обхід Данії.

 

Данія відмовляється надавати дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" на своїй території. Про це поінформувала компанія "Нафтогаз України" у середу, 27 березня.

"Газпром" отримав чергову відмову Данії щодо маршруту Північного потоку - 2", - йдеться в повідомленні компанії в Twitter.

У представництві "Північного потоку-2" заявили, що Датське енергетичне агентство запросило додаткову екологічну експертизу проекту.

"Данія не давала відмову на прокладку трубопроводу. Це неправда. Датське енергетичне агентство попросило компанію Nord Stream 2 включити в екологічну оцінку варіант маршруту в данській виключній економічній зоні, на південь від острова Борнхольм", - сказав представник компанії.

За його словами, компанія уважно вивчить цей запит і прийме рішення про подальші кроки.

Як зазначалося раніше, дозволи на будівництво "Північного потоку-2" видали Німеччина, Фінляндія та Швеція. Відмова Данії істотно не вплине на терміни введення газопроводу в експлуатацію. В Росії тим часом розробили альтернативний маршрут газопроводу. На територію Данії припадає близько 10% газопроводу.

Раніше проти будівництва "Північного потоку-2" зі спільною заявою виступили парламенти Литви, Латвії і Польщі та Естонії. Про перешкоди для будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" читайте в матеріалі Ігоря Маскалевича "Датський хрест для "Газпрому" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".