Данилюк анонсував готовність законопроекту про СФР

27 серпня 11:22

За його словами, документ буде підготовлений до кінця тижня.

 

Підготовка проекту закону про Службу фінансових розслідувань буде завершена до кінця поточного тижня. Про це написав секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Данилюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"На цьому тижні фіналізуємо законопроект про Службу фінансових розслідувань. У минулу п'ятницю сформували позицію щодо розподілу підслідності. Дякую всім колегам за конструктивність", - написав він.

За його словами, на нараді міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков "показав приклад, як реформувати, не чекаючи закону: своїм рішенням ліквідував департамент захисту економіки".

"Схоже на цей раз буде перемога! До речі, з'явилася креативна ідея щодо назви нового органу, але тримаємо інтригу", - додав Данилюк.

Раніше секретар РНБО Олександр Данилюк заявляв, що на розгляд Верховної Ради буде винесено законопроект про створення Служби фінансових розслідувань (СФР), що розроблений Мінфіном у 2016 році.

Детальніше про створення органів для розслідування економічних порушень читайте в матеріалі Злати Симоненко "Бюро корупційної безпеки та Служба фінансових нерозслідувань" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".