Цього року в Україні планують капітально відремонтувати 45 мостів

15 серпня 15:20

До 2022 року в Україні планують витратити на ремонт мостів $ 1 млрд.

 

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") у 2018 році планує відремонтувати капітальним ремонтом 45 мостів, на що буде виділено 2,3 млрд грн, заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Цього року передбачено капремонт мінімум 45 мостів в рамках програми відновлення бруківки інфраструктури України. На це буде виділено 2,3 млрд грн", - заявив міністр.

Він зазначив, що на балансі "Укравтодору" з 1 січня 2018 року числиться близько 6 тис. мостів, із них 1 тис. в аварійному стані і ще 2,5 тис. потребують ремонту. Більшість цих мостів з'єднують не просто населені пункти, а цілі магістральні напрямки в країні. При цьому, за його словами, за два попередніх роки капремонтом було відремонтовано понад 60 мостів, ще 200 – поточним і середнім ремонтом.

"В цілому програма відновлення бруківки інфраструктури України до 2022 року передбачає інвестиції в розмірі $ 1 млрд – тобто 25 млрд грн, які будуть витрачені виключно на мости", - зазначив міністр.

Він також заявив, що цього, безумовно, недостатньо, однак виділення навіть такого фінансування – це вже "добрий початок".

Зазначимо, що згідно з даними КМДА, у Києві в передаварійному стані знаходяться два мости через Дніпро - імені Патона, міст Метро і Шулявський шляхопровід.