Ціни на нафту знижуються на оцінках інвесторами попиту після урагану "Ірма"

12 вересня 09:38

Brent дешевшала до 53,73 доларів за барель.

 

Світові ціни на нафту у вівторок, 12 вересня, демонструють негативну динаміку на оцінці інвесторами перспектив попиту на сировину після урагану "Ірма", а також на тлі відновлення нафтопереробних потужностей США після урагану "Ґарві", який передував йому, свідчать дані торгів.

Станом на 7:36 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалась на 0,20% - до 53,73 доларів за барель, ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалась на 0,17% - до 47,99 доларів за барель.

Ринок оцінює можливий вплив урагану "Ірма" на нафтовий попит. Раніше на узбережжя США орушився ураган "Ґарві", який вивів з ладу майже 27% усіх нафтопереробних потужностей США. НПЗ країни поступово відновлюють роботу.

Крім того, інвестори очікують щотижневих даних про запаси нафти у США від Американського інституту нафти (API) і Міністерства енергетики країни. Аналітики прогнозують збільшення запасів на 2,285 млн барелів, або на 0,49% - до 464,685 млн барелів.

Читайте також: Катар і Glencore продають Китаю свою частку в "Роснефть" - WSJ

Раніше ураган "Ірма", рухаючись на північ Флориди, заслаб до мінімальної, першої категорії за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона.

За прогнозами експертів з компанії AccuWeather, збитки від ураганів "Ґарві" і "Ірма" може коштувати економіці США близько 300 млрд доларів. Це 1,5% ВВП США, "що зведе нанівець зростання економіки країни в період з середини серпня до кінця четвертого кварталу 2017 року", зазначив голова AccuWeather Джоель Майерс.