Ціни на нафту знижуються, Brent тримається вище $ 50

11 серпня 08:51

Основними чинниками, що роблять тиск на ціни, були ознаки відновлення видобутку в США і постачання ОПЕК.

 

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку у вівторок на тлі очікувань інвесторами статистики по запасах "чорного золота" в США, свідчать дані торгів.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent зменшилася на 0,5% - до 50,16 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на WTI скорочувалася на 0,8% - до 44,6 долара за барель.

Нафта дешевшає шостий тиждень поспіль. Напередодні 6 серпня нафта Brent впала нижче психологічної позначки в $ 49 вперше з початку січня на загострилися побоюваннях щодо надлишку сировини на ринку.

Управління енергетичної інформації Міненерго США в середу опублікує статистику щодо комерційних запасів нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 7 серпня.

Аналітики очікують, що учасники ринку сфокусуються на даних з видобутку після того, як статистика минулого тижня, вказала на збільшення показника на 0,55%, або на 52 тисячі барелів на добу - до 9,465 мільйона барелів. Зростання видобутку трохи змістив у бік скорочення запасів на 4,4 мільйона барелів, або на 1%, - до 455,3 мільйона барелів, відзначає агентство Франс Прес.

За оцінками дослідницької компанії Capital Economics, основними факторами, що чинять тиск на ціни, були ознаки відновлення видобутку в США і постачання ОПЕК. Трейдери очікують уповільнення темпів видобутку в США, а також збільшення попиту на бензин в літній період, що може послабити ситуацію перенасичення на світовому ринку, відзначає агентство.

Політика ОПЕК, спрямована на збереження своєї частки на ринку, призведе до найдовшого періоду надлишкової пропозиції нафти, раніше писав Bloomberg. Аналітики вважають, що ринок нафти чекає рекордний за 30 років надлишок пропозиції. Пропозиція нафти перевищує попит вже півтора року.