Ціни на нафту стабільні на тлі звільнення Тіллерсона

14 березня 10:20

Інвестори очікування наслідків відставки глави Держдепартаменту США.

 

Світові ціни на нафту еталонних марок слабо змінюються в ході торгів у середу, 14 березня, інвестори оцінюють можливі наслідки відставки Рекса Тіллерсона для угоди з Іраном.

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:04 МСК опустилася на $ 0,10 (0,15%) - до $ 64,54 за барель. У вівторок контракти подешевшали на $ 0,31 (0,48%) - до $ 64,64 за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту BRENT на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $ 0,02 (0,03%) - до $ 60,73 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти знизилися в ціні на $ 0,65 (1,06%) - до $ 60,71 за барель.

Нагадаємо, що напередодні президент США Дональд Трамп оголосив про звільнення Тіллерсона з посади глави Держдепартаменту США. Його змінить директор ЦРУ Майк Помпео, а на чолі розвідувального управління США вперше буде жінка - Джина Хаспел, на даний момент є заступником директора ЦРУ.

Раніше ОПЕК ухвалила рішення про продовження віденської угоди про скорочення рівня видобутку нафти до кінця 2018 року.

Країни ОПЕК домовилася про скорочення видобутку нафти після року спорів. З 1 січня 2017 року вони скоротили видобуток нафти на 1,2 млн барелів на день - до 32,5 млн. При цьому угода передбачає і участь країн, що не входять в картель. Вона розраховане на півроку з можливістю продовження ще на шість місяців.

Минулий рік для ринку нафтопродуктів в Україні став роком покупця. Між ресурсоутримувачами розгорнулася боротьба за споживача, в результаті чого ціни знизилися, а ринкові частки основних учасників перерозподілялися. Детальніше про нову модель постачання на український ринок читайте в матеріалі Сергія Куюна "Боротьба за баки" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".