Ціни на нафту дещо зросли після падіння напередодні

29 грудня 08:48

Вартість барелів Brent виросла до $ 36,6

 

Нафта трохи подорожчала
Нафта трохи подорожчала

Ціни на нафту еталонних марок у вівторок незначно ростуть після значного падіння днем раніше, повідомляє агентство Bloomberg.

Лютневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $ 0,04 (0,11%) - до $ 36,66 за барель. На торгах у понеділок їх ціна опустилася на $ 1,27 (3,35%), завершивши день на рівні $ 36,62 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у вівторок вранці зросли на $ 0,02 (0,05%) - до $ 36,83 за барель. За підсумками попередньої сесії ціна контрактів впала на $ 1,29 (3,39%) і становила на закриття $ 36,81 за барель.

Саудівська Аравія в понеділок оприлюднила бюджет на наступний рік, в якому заплановано скорочення витрат майже на 14% на тлі низьких цін на нафту.

"Ситуація з бюджетом є визнанням того, що зміни в динаміці нафтового ринку вплинуло на Саудівську Аравію, - відзначає головний аналітик CMC Markets Рік Спунер. - Що абсолютно ясно стало за останній рік, так це те, що якщо на ринку перепоставки - ціни будуть перебувати під тиском".

Читайте також: У російському уряді не вірять в занадто довге падіння цін на нафту

Минулого тижня ціни на нафту Brent і WTI зрівнялися вперше за 4 роки. Експерти не виключають, що вирівнювання цін на нафту Brent і WTI може говорити про початок відновлення ринку.

Раніше Організація країн-експортерів нафти ОПЕК не стала змінювати квоти на видобуток нафти, прийнявши рішення про збереження фактичних обсягів видобутку нафти, що становить близько 31,5 млн барелів на добу. При цьому країни-члени картелю домовилися не встановлювати квоти до наступного засідання у червні 2016 року.

Політика ОПЕК, спрямована на збереження своєї частки на ринку, призведе до найдовшого періоду надлишкової пропозиції нафти, раніше писав Bloomberg. Аналітики вважають, що ринок нафти чекає рекордний за 30 років надлишок пропозиції.