Чиновники "Київавтодору" присвоїли на фіктивних схемах вісім мільйонів держкоштів

09 листопада 22:40

Чиновники залучали фіктивні підприємства для участі у тендерах з ремонту столичних доріг.

 

Столична прокуратура повідомила про підозру трьох посадовим особам КК Київавтодор, яких підозрюють у заволодінні держкоштів в розмірі більше восьми мільйонів гривень. Про це в п'ятницю, 9 листопада, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За його словами, чиновники залучали фіктивні підприємства для участі у тендерах для ремонту вуличної мережі столиці. Всього було виділено фіктивним фірмам - 8 млн 308 тисяч гривень, які осіли в кишенях чиновників.

"У ході проведених обшуків у комунальних установах і за місцем проживання фігурантів справи вилучили чорнові записи, комп'ютерну техніку та фіктивну документацію, що підтверджує вчинення протиправних фінансово-господарських операцій щодо розкрадання бюджетних коштів. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згідно із законом, такі дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі Генеральної прокуратури України", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в трьох областях України комунальні служби зривають терміни з підготовки до зими.