Через торговельну війну між Китаєм і США найбагатші люди світу втратили $ 117 млрд

06 серпня 17:53

Найбільше втратив Джеф Безос - $ 3,4 млрд.

 

У понеділок, 5 серпня, 500 найбагатших людей світу втратили разом $ 117 млрд через здешевлення акцій компаній, якими вони володіли, в результаті торговельної війни між США та Китаєм. Про це пише Громадське з посиланням на Bloomberg.

За оцінками агентства, статки найбільших багатіїв на планеті зменшилися на 2,1%, що є наслідком найбільшого від початку 2019 року одноденного падіння фондових ринків, яке спровокувало загострення торговельної війни між США та Китаєм.

Найбільше втратив Джеф Безос, найбагатша людина на планеті. Його статки в понеділок зменшилися на $ 3,4 млрд. Водночас він не поступився першим місцем у рейтингу найбагатших. Його активи оцінюють у $ 110 млрд.

Ще близько 20 людей втратили близько $ 1 млрд.

При цьому капіталізація, тобто ринкова вартість, найбільших американських компаній протягом 5 серпня впала на $ 700 млрд.

Торгова війна між Китаєм і Сполученими Штатами почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з ряду країн, в тому числі з КНР. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Дональд Трамп і Сі Цзіньпін погодилися на перемир'я в торговельній війні, домовившись відкласти до березня 2019 року введення нових торгових мит.

Детальніше про торгову війну між двома наддержавами читайте в матеріалі Олексія Їжака ""Холодна" війна з "гарячими" зіткненнями" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".