Бюджет-2015 можуть прийняти в одному пакеті зі змінами до Бюджетного та Податкового кодексів

16 грудня 18:35

Ініціатором пропозиції нібито виступив особисто прем'єр-міністр.

 

За даними DT.UA, на засіданні Кабінету міністрів України 19 грудня може бути розглянута можливість одночасного затвердження Верховною Радою держбюджету на 2015 рік, а також змін до Бюджетного та Податкового кодексів.

Ініціатором пакетного голосування, за деякими даними, виступив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За оцінкою експертів, одночасне голосування за три найважливіших документа позбавить парламентаріїв можливості критично оцінити як проект держбюджету, так пропоновані Кабінетом міністровізмененія кодексів.

Як показує практика, пакетні голосування, здійснювані в умовах штучного цейтноту, різко підвищують ризик впровадження тіньових і корупційних схем, оперативно виявити які не представляється можливим.

У той же час джерело ZN.UA в Кабміні повідомило, що остаточне рішення з цього питання може бути прийняте урядом 19 грудня після консультацій з фракціями ВР. За його словами, ініціатором одночасного прийняття трьох документів виступив Мінфін, який вважає три документи логічно, технологічно і юридично пов'язаними.

Згідно з оприлюдненим раніше проекту бюджету, Кабмін у 2015 році хоче позичити понад 170 млрд гривень, на міліцію хочуть виділити більше коштів, ніж на армію.