Британія інформувала про російські кібератаки на київське метро і Одеський аеропорт

12 жовтня 11:24

Кібератаки мали місце у жовтні 2017 року.

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян провів нараду з керівниками міжнародного аеропорту "Одеса" і Київського метрополітену через інформацію від спеціалістів Британії про спроби проведення кібератак спецслужбами РФ. Метою атак було виведення цих підприємств з ладу. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Надана Національним центром кібербезпеки Великобританії інформація говорить про участь фахівців ГРУ Російської Федерації в атаці на підприємства в жовтні 2017 року. Немає гарантії, що спроби виведення з ладу критичних підприємств галузі не повторяться", - цитується міністр.

Омелян підкреслив, що аеропорт "Одеса" і Київський метрополітен вже впроваджують низку проектів цифровий трансформації.

Учасники наради також домовилися розвивати галузевий центр кіберзахисту на транспортній інфраструктурі, створений Мінінфраструктури.

Раніше Державна фіскальна служба (ДФС) повідомила про DoS-атаки (Denial of service attack, DoS attack) на електронний кабінет платника податків на офіційний веб-портал відомства. До цього Турчинов звинуватив Росію в кібератаках на фінансові ресурси в Україні. Атаки були спрямовані на дестабілізацію фінансово-банківського сектору України.