Bloomberg розповів про позитивне рішення МВФ щодо нового траншу для України

24 липня 22:26

Схвалення чергового траншу фіндопомоги відбулося після прийняття Радою необхідних законів.

 

МВФ схвалила надання Україні чергового траншу фіндопомоги загальний об'єм якої становить 17,5 мільярдів доларів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнане джерело.

За даними агентства, схвалення нового траншу фіндопомоги відбулося після прийняття Радою необхідних законів і зрушень у переговорах з кредиторами щодо реструктуризації боргу.

Формальний дозвіл на отримання нового траншу обсягом 1,7 мільярдів доларів Україна повинна отримати 31 липня. В цей день має відбутися засідання ради директорів МВФ, повідомило джерело.

Напередодні Порошенко підписав останній необхідний закон для чергового траншу, який знімає мораторій на продаж майна компаній з державною часткою не менше 25 відсотків для погашення боргів перед "НАК Нафтогаз України". Після цього в АП заявили про виконання всіх умов для отримання грошей від МВФ.

DT.UA статті "Структурні маяки від МВФ: камені спотикання" писало, що досі саме зобов'язання перед МВФ були чи не єдиними, які проходять в країні реальними економічними реформами.