Bloomberg назвав країни, які найбільше постраждають від скорочення імпорту Китаю

17 лютого 11:46

Серед країн, які найбільше імпортують продукцію в Китай: Австралія, Південна Корея і Бразилія.

 

Зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) Китаю в першому кварталі 2020 року через спалах коронавірусу може скоротитися до 4,5% в річному вимірі. Від цього також можуть постраждати країни, які найбільше експортують до Китаю - зокрема, Австралія, Південна Корея і Бразилія. Про це йдеться в аналізі Bloomberg Economics, пише ЕП.

"Якщо прогноз про рекордно низьке зростання ВВП Китаю буде правильним, період слабкого імпорту Китаю вплине на його торгових партнерів. Основними країнами-експортерами в Китай, зокрема, є Австралія, Південна Корея і Бразилія", - пише видання.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Влада КНР ввела жорсткий карантин у Вухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю призупинені.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція ZN.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.