Близнюк: У наступному році забезпечимо сиріт житлом на 500 млн грн.

06 вересня 06:03

На 2012 рік з бюджету планується виділити 500 млн грн на будівництво соціального житла для дітей-сиріт. Про це заявив міністр ЖКГ і регіонального розвитку Анатолій Близнюк.

 

«На 2012 рік держава планує виділити 500 млн грн. на будівництво соцжитла для дітей-сиріт (приблизно 2000 квартир). Це небагато, але побудувати в кожному регіоні по 100-квартирному будинку для сиріт - краще, ніж нічого не робити. Вже цього року ми плануємо повністю вирішити питання забезпечення житлом інвалідів ВВВ I групи, які перебували на квартирній черзі на 1 січня 2010 року», - заявив А.Близнюк в інтерв'ю газеті «Сегодня».

Молодим сім'ям міністр обіцяє продавати житло по 4 тис грн за квадратний метр.

«Що стосується некомерційного житла, яке видається, наприклад, молодим сім'ям, то житло за ціною 4000 грн. за кв. м - це реальність. Прийнятий закон про дерегуляцію процесів будівництва, якщо раніше від подачі заявки до початку будівництва проходило 415 днів, то сьогодні це 90 днів: 60 днів на виділення земельних ділянок, 30 днів - на видачу дозволу на будівництво. Надання майданчиків, на яких є вся інженерна інфраструктура (підготовлена ​​за рахунок держави чи місцевої влади), теж здешевлює будівництво».

Нагадаємо, А.Близнюка було призначено міністром ЖКГ указом президента Віктора Януковича №748 від 12 липня 2011 року. Дотепер А.Близнюк обіймав посаду голови Донецької обласної державної адміністрації. Замість нього на цю посаду було призначено Андрія Шишацького.