Білорусь скоро вийде на реальний курс нацвалюти

19 травня 19:40

Прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович впевнений, що найближчим часом в республіці буде сформований реальний курс національної валюти.

 

"Є впевненість, що найближчим часом Білорусь вийде на реальний курс національної валюти на основі попиту і пропозиції, очищений від девальваційних очікувань", - сказав М. Мясникович на спільній прес-конференції прем'єр-міністрів Росії, Білорусі і Казахстану в Мінську.

За його словами, це важливо не тільки для білоруських господарюючих суб'єктів,але і для торгових партнерів Білорусі, "щоб зростання цінової конкурентоспроможності білоруського експорту внаслідок корекції валютного курсу не підірвав по чутливих товарних позиціях економіку колег по Митному союзу".

Звертаючись до голови уряду РФ Володимира Путіна, М. Мясникович сказав: "Хотілося б подякувати вам і російських колег за те, що, на виконання ваших доручень, відпрацьована схема протидії спекулятивному попиту на білоруський рубль на внутрішньому ринку з використанням ресурсів Антикризового фонду ЄврАзЕС".

Як повідомлялося, Білорусь розраховує на кредити з антикризового фонду ЄврАзЕС у сумі понад 3 млрд дол протягом трьох років.