Білорусь розраховує на 3-3,5 млрд дол від ЄврАзЕС

19 травня 15:41

Білорусь розраховує на кредити з антикризового фонду ЄврАзЕС у сумі понад 3 млрд доларів протягом трьох років. Про це повідомив на прес-конференції в Мінську прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович у четвер, 19 травня.

 

«Умови всі узгоджені, підходи визначені, суми вивірені, - сказав Михайло Мясникович. - Ми домовилися з Російською Федерацією, що через систему Антикризового фонду ЄврАзЕС будемо вирішувати питання про 3 млрд дол, навіть, може бути, про 3,5 млрд дол протягом трьох років».

Говорячи про умови цієї кредитної підтримки, прем'єр-міністр зазначив, що кошти видаються не на безоплатній основі, а під певну ставку, хоча вона і буде нижче комерційної.
М. Мясникович також зазначив, що відповідна домовленість сторін про виділення кредиту закріплена в так званій матриці, де визначено, що конкретно Білорусь повинна зробити у внутрішній економіці, щоб ефективно розпорядитися позиковими засобами.
Раніше міністр фінансів РФ Олексій Кудрін заявляв, що Росія не планує надавати з власних коштів кредит Білорусі, яка опинилася в умовах найжорсткішої валютної кризи. За його словами, розглядається тільки варіант кредиту через ЄврАзЕС.