Білорусь частково відновила експорт нафтопродуктів до України та Польщі

25 квiтня 16:22

Причиною перебоїв у поставказ стала низька якість російської нафти, що спровокувало вихід з ладу обладнання НПЗ.

 

Білорусь у четвер, 25 квітня, частково відновила експорт світлих нафтопродуктів в Україну і Польщу, повідомив заступник голови концерну "Белнефтехим" Володимир Сизов.

"Прийнято рішення про постачання близько 32 тисяч тонн дизельного палива в напрямку України, восьми тисяч тонн дизельного палива в напрямку Польщі та близько десяти тисяч тонн автомобільних бензинів також у напрямку українського ринку", - цитує Сизова агентство "Інтерфакс".

Раніше концерн "Белнефтехим" тимчасово обмежив експортні поставки нафтопродуктів із Росії до інших країн через низьку якість російської нафти. З початком поставок "чистої" нафти транзит російської нафти через Білорусь було частково відновлено.

Нагадаємо, 22 квітня, на білоруському "Мозирському нафтопереробному заводі" сталася поломка через неякісну російську нафту з підвищеним вмістом хлоридів.

У той самий день білоруський концерн "Белнефтехим" тимчасово обмежив експортні поставки нафтопродуктів з Росії до інших країн. 25 квітня Польща зупинила транзит неякісної російської нафти ділянкою нафтопроводу "Дружба" через ризик виникнення серйозної промислової аварії.