Азаров нарахував українського газу у 12 разів менше, ніж Янукович

01 вересня 11:02

Україна має у своєму розпорядженні власні великі запаси газу, яких має вистачити для покриття внутрішніх потреб країни, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

 

"Чи багато у нас запасів газу? Близько 1 трильйона (куб. м - ред.)", - cказав прем'єр-міністр, читаючи лекцію у Національному університеті ім. Тараса Шевченка в четвер у Києві.

У той же час він відзначив, що для отримання необхідних ресурсів з надр необхідне проведення масштабних геологорозвідувальних робіт.


ZN.UA. Нагадаємо, що тиждень тому президент України Віктор Янукович, виступаючи на Всеукраїнських урочистих зборах, присвячених Дню шахтаря, повідомив, що лише у вугільних пластах України знаходиться близько 12 трильйонів кубометрів газу

«За наявними оцінками, у вугільних пластах України запаси цього газу оцінюються у близько 12 трильйонів кубометрів, а це - 4-8% наявних світових запасів цього енергоносія», - сказав президент.

Як повідомлялося, Україна у 2010 році скоротила видобуток природного і попутного нафтового газу - на 4% до 20,5 млрд куб. м.