Антимонопольний комітет може очолити соратник Порошенка

01 липня 20:25

Порошенко продав Свинарчуку частку в корпорації "Богдан" ще в 2009 році.

 

Очікується, що президент України Петро Порошенко у четвер, 3 липня зробить подання на посаду глави Антимонопольного комітету України.

Як повідомляє "Обозреватель" з посиланням на власне джерело, швидше за все, новим главою АМКУ стане соратник президента - Олег Свинарчук, очолює наразі автомобільну корпорацію "Богдан".

Свинарчук народився 5 лютого 1970 року в Чуднові Житомирської області. Закінчив Київський автодорожній інститут. З Порошенко працював з 1992 року. З 1995 року - віце-президент концерну "Укрпромінвест". До складу фінансово-промислової групи "Укрпромінвест" входить корпорація "Богдан".

За даними Forbes.ua, Порошенко продав Свинарчуку свою частку в корпорації "Богдан" ще в 2009 році.

Цей пакет перейшов нинішньому президенту корпорації в обмін на борг у 100 млн дол. (гроші позичали у Порошенка на будівництво заводу в Черкасах) і міноритарну частку Свинарчука в Roshen та інших спільних бізнесах.

Приводом для угоди стали фінансові проблеми "Богдана" - під час кризи 2009 року, різко скоротив в той час виробництво як автомобілів, так і автобусів і тролейбусів.

Розміри часток Порошенка в "Богдані" і Свинарчука в Roshen на момент обміну не розкриваються. Однак, за даними видання, зараз Свинарчук контролює 100% корпорації "Богдан". !zn

Читайте також:

У Нацгвардії створили Управління інформбезпеки, його очолив Юрій Стець

Екс-прокурор Києва Герасим'юк став першим заступником генпрокурора України

Кабмін призначив Дмитра Парфененка т.в.о. голови Фонду держмайна

Валерія Чалого призначено заступником голови адміністрації президента