Американські компанії виступили проти мит Трампа на сталь і алюміній

20 квiтня 18:20

Міністерство торгівлі США отримало близько 2420 заяв від американських компаній щодо звільнення від мит.

 

Введення ввізних мит на імпорт сталі та алюмінію у США було позитивно сприйнято місцевими металургійними компаніями-виробниками, але викликало різку негативну критику з боку підприємств, які споживають металопродукцію. Про це повідомляє metalinfo з посиланням на американські ЗМІ.

Станом на 17 квітня 2018 року міністерство торгівлі США отримало 2180 заяв від американських компаній, що бажають отримати звільнення від тарифів для імпортованої ними сталевої продукції, та 240 заяв з алюмінію.

Крім того, група малих і середніх металообробних і машинобудівних компаній 18 квітня створила групу під назвою Коаліція американських виробників і споживачів металу (Coalition of American Metal Manufacturers and Users), щоб лобіювати скасування тарифів.

Претензії споживачів металу, в основному, зводяться до двох основних проблем. По-перше, американські компанії вдаються до імпорту, тому що необхідна їм продукція не випускається в США або виробляється в недостатніх обсягах. По-друге, споживачі скаржаться на різке збільшення витрат, після того як американські металурги в останні місяці накрутили ціни на сталеву продукцію.

Деякі компанії заявляють, що із-за цього будуть змушені перенести своє виробництво в Мексику. Також вони побоюються конкуренції з боку зарубіжних постачальників готової продукції, яким не треба буде переплачувати за метал.

Президент США Дональд Трамп схвалив введення мит на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%), тим самим він виконав свої обіцянки щодо протекціоністської підтримки американських виробників металу.

Детальніше про вплив американських мит на сталь і алюміній в матеріалі Вадима Іосуба "Відлуння трампівского протекціонізму. Чи постраждають українські експортери металів?" в тижневику "Дзеркало тижня. України".