Акції Nokia впали, а капіталізація зросла

16 лютого 01:06

Найбільший в світі виробник стільникових телефонів, компанія Nokia, встановила антирекорд. У ході торгів 15 лютого, вартість її акцій впала до рівня, на якому перебувала дванадцять років тому. Тепер вартість цінних паперів компанії на Гельсінській фондовій біржі становить 6,55 євро, а капіталізація компанії становить 24,3 мільярда євро (32,9 мільярда доларів). При цьому, розміщені на нью-йоркській NYSE депозитарні розписки на акції Nokia зросли на 0,57 відсотка до 8,89 долара за штуку. Отже, капіталізація компанії в США становила більше 33 мільярдів доларів.

 

Різке падіння вартості акцій Nokia почалося минулого тижня, одразу після оголошення про стратегічне партнерство з Microsoft. Зразу ж після оголошення депозитарні розписки компанії впали на 14%. А всього з кінця минулого тижня капіталізація Nokia знизилася приблизно на 20%.

Партнерство Nokia і Microsoft констатує, що розробку власної платформи з програмним забезпеченням, яка мала стати ще одним впливовим гравцем на ринку мобільних ОС, фінський виробник завалив. Тепер фіни перемкнуться на виробництво Windows Phone.

За останні два роки частка Nokia на ринку мобільних телефонів скоротилася з 40 до 32 відсотків. Компанія наймає 20 тисяч робітників у Фінляндії і близько 132 тисячі по всьому світу. Не виключено, що частина їх буде звільнена через угоду з Microsoft.

За матеріалами Лента.ru