Ахметов задоволений інвестиційним кліматом в Україні

23 червня 12:47

Найбагатший український бізнесмен Рінат Ахметов, статок якого за останній рік потроївся, вважає інвестиційний клімат в Україні в цілому сприятливим.

 

«Я хочу сказати, що ми йдемо у правильному напрямку. Сьогодні в Україні сприятливий інвестиційний клімат», - сказав Р.Ахметов агентству «Інтерфакс-України» у четвер, 23 червня, у Києві.

Разом з тим, як зазначив Р.Ахметов, коментуючи підсумки пленарного засідання ради вітчизняних та іноземних інвесторів, який пройшов у четвер у Києві, інвестори прийшли до загальної думки, що інвестиційна погода в Україні нагадує березень.

«Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити інвестиційну погоду в Україні і прийшли до висновку, що це - березень, але як я розумію, ми повинні прагнути квітня» - сказав Р.Ахметов.

«Економічного зростання без вітчизняних та іноземних інвестицій не буває. А інвестиції йдуть туди, де є більш сприятливий інвестиційний клімат. Інвестору потрібна верховенство права, повага прав приватної власності, свобода слова, свобода особистості, стабільність, передбачуваність і рівні правила гри», - повідомив донецький бізнесмен.

Нагадаємо, що на сьогоднішньому засіданні інвесторів європейські бізнесмени заявляли про «всеохоплюючу корупцію", а глава ЄБРР Томас Міров - про падіння інвестиційної привабливості України.

Просто, за даними Forbes, за останній рік стаnrb Р.Ахметова зрослb у три рази до 16 млрд дол.

За цей же час відчули погіршення свого життя 67% українців.