Аеропорт в Білій Церкві отримає статус міжнародного

15 лютого 22:33

Мінінфраструктури визначило розвиток регіонального аеропорту "Біла Церква" пріоритетним проектом у 2019 році.

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив про відкриття пункту пропуску на базі аеродрому в Білій Церкві в рамках програми розвитку регіональних аеропортів восени 2019 року. Про це інформує прес-служба міністерства.

За його словами, в 2019 році розвиток регіонального аеропорту "Біла Церква" та створення на його базі мультимодального вантажного комплексу визначено пріоритетним проектом.

"Відкриття пропускного пункту дасть можливість виконувати з аеродрому "Біла Церква" прямі рейси з/в інші країни, що значно збільшить кількість повітряних суден, які потребують ремонту або технічного обслуговування. Відкриття міжнародного пункту пропуску заплановано орієнтовно восени 2019", - повідомив Омелян.

Повідомляється, що в рамках програми технічної допомоги ЄС вже підготовлено попереднє техніко-економічне обґрунтування (пре-ТЕО) створення мультимодального вантажного комплексу. Попередня вартість проекту становить 67 млн доларів, які треба вкласти протягом трьох років.

В 2018 році аеропорт здійснив 73 авіаційні операції, очікується, що їх кількість збільшиться до 300 на рік. Раніше повідомлялося, що аеропорту в Білій Церкві нададуть міжнародний статус в 2019 році і запустять вантажні перевезення на регулярній основі вже з серпня місяця.

"Білоцерківський аеродром" - аеродром (колишній військовий) розташований на околиці міста Біла Церква (Київська область). До 1990-х рр. - місце базування полку дальньої авіації і авіаремонтного заводу. У 2000 році на базі Білоцерківського авіаремонтного заводу "Міністерства оборони було створено комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" ("Білоцерківський аеродром") або БГАК.