Адміністрація президента вимагає від Могильова «зменшити апетит»

07 вересня 07:18

Заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова закликала міністра МВС Анатолія Могильова скасувати закупівлю спецлабораторії для техогляду автомобілів, ліквідувати плату за екпертизи машин при реєстрації та зменшити вартість водійських посвідчень.

 

Ці вимоги І.Акімова озвучила під час засідання Комітету з економічних реформ при президенті України.

Вона повідомила, що незважаючи на прийнятий керівництвом країни курс зі скорочення і здешевлення адміністративних послуг, деякі міністерства і відомства зберігають і навіть продовжують розширювати їх перелік.

І.Акімова звернулася особисто до присутнього на засіданні комітету міністру внутрішніх справ А.Могильова, з вимогою відмовитися від спроби запровадити обов'язковий технічний контроль технічного стану автомобілів на автошляхах та публічно спростувати поширену міністерством інформацію про закупівлю спеціальних пересувних лабораторій для перевірки технічного стану транспортних засобів.

Також заступник голови Адміністрації президента вимагає скасувати послугу експертів-криміналістів, необхідну для реєстрації автомобілів, оскільки «ці функції можуть виконувати співробітники ДАІ, притому безкоштовно». Також вона звернула увагу, що слід переглянути вартість бланків посвідчень водія.

Зі свого боку міністр А.Могильов заявив, що 28 спецлабораторій МВС потрібні не для техогляду, а для проведення експертиз при серйозних ДТП. Він додав, що інформація про проведення техогляду машин на дорогах була поширена через сайт МВС без узгодження з вищим керівництвом міністерства і не буде втілюватися в життя.

Нагадаємо, у липні А.Могильов заявляв, що міліція має безкоштовно надавати населенню послуги з видачі прав, свідоцтв, паспортів, а також дозвільних документів.

«З моєї точки зору, якщо ми держструктура, то окрім вартості бланків, всі послуги треба надавати безкоштовно. Це за логікою мого мислення», - сказав А.Могильов на брифінгу в Києві у четвер, 14 липня.

Він підкреслив, що скорочення платних послуг, що надаються міліцією, торкнулося вже техогляду, також «скорочена вартість послуг при видачі прав, свідоцтв, паспортів".

За словами А.Могильова, надання платних послуг українцям дозволяло міліції протягом багатьох років "хоч якось відшкодовувати дефіцит фінансування».