Абе в Давосі: дух поразки Японії переможений

23 сiчня 14:03

За словами Абе, надія - найважливіший фактор зростання економіки країни.

 

Під час Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у своєму спеціальному зверненні заявив про те, що пораженські настрої в його країні переможені.

"Надія - найважливіший фактор зростання. Старіюча країна може все ще рости як "економіка, рухома надією". Чи можу я тепер урочисто заявити? Дух поразки Японії переможений", - сказав Абе під час свого виступу.

Про майбутню зустріч саміту "Великої двадцятки" в японській Осаці Абе повідомив, що країна запустить в експлуатацію новий трек для розгляду управління даними під егідою СОТ. Це новий напрямок визначить шляхи для особистих даних та даних з безпеки під ретельної захистом конфіденційності, в той же час, сприяючи вільному потоку медичних, промислових, транспортних та інших даних.

Він розповів, що його урядам вдалося вселити надію в економіку Японії, частково шляхом заохочення жінок.

"В результаті у нас тепер є ще два мільйони зайнятих жінок. Рівень участі жінок у трудовій діяльності досяг 67%, що є найвищим показником для Японії і вищі, ніж, скажімо, в США", - підкреслив прем'єр Японії.

Абе додав, що Японія очолює ініціативу щодо прискорення і масштабування інновацій в області клімату і навколишнього середовища.

Прем'єр також підтвердив прихильність Японії до глобальної системи, заснованої на правилах, підкресливши прихильність країни до нових угод про вільну торгівлю, включаючи ті, що нещодавно набули чинності: TPP11 (Комплексна і прогресивна угода про транстихоокеанське партнерство) і Угода про економічне партнерство між Європейським союзом і Японією.

Нагадаємо, що близько трьох тисяч учасників з бізнесу, урядів, громадянського суспільства, мистецтва, культури і засобів масової інформації зібралися у швейцарському гірському місті Давос для участі в 47-му Всесвітньому економічному форумі, який присвячений деяким з найбільш гострих глобальних проблем. Редакція DT.UA зібрала всі ключові моменти, які обговорять на ВЕФ-2019.