2019 рік несе величезні ризики для "Укргазвидобування" — експерт

03 сiчня 12:16

Керівництво "Укргазвидобування" буде перебувати під прицілом критики з боку політичних сил, і чим ближче до виборів, тим більше її буде.

 

2019 рік несе для "Укргазвидобування" величезні ризики, перш за все політичні. 31 березня відбудеться перший тур президентських виборів, і вже сьогодні окремі кандидати в президенти обіцяють знизити ціну на газ для населення щонайменше вдвічі. Для компанії такі заяви становлять потенційну загрозу, оскільки весь її газ іде на потреби населення, і будь-який перегляд цін боляче вдарить по доходах.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Геннадій Кобаль, директор ExPro Consulting. На його думку, очевидно, що керівництво "Укргазвидобування" перебуватиме під прицілом критики з боку політичних сил, і що ближче до виборів, то більше її буде.

"Зовсім недавно компанія "Укргазвидобування" зазнала вагомих репутаційних втрат: Генеральна прокуратура затримала за підозрою в одержанні 25,8 млн грн хабара двох топ-менеджерів компанії - директора з підготовки та транспортування газу Олександра Гордієнка і начальника механіко-енергетичного департаменту Володимира Микитина. Їм закидають створення схеми отримання відкотів у 10% за замовлення. Обидва затримані були представниками нової команди і прийшли в "Укргазвидобування" 2015-го", - зазначає експерт.

Детальніше про стан ринку газовидобутку читайте у статті Геннадія Кобаля "Місце під сонцем" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".