143 тисячі українців виїхали з Польщі за час карантину

09 квiтня 23:02

Ще 11 тисяч українців планують повернутися в Україну.

 

З 15 березня по 7 квітня з Польщі поїхали 143 тисячі українських заробітчан. З них 31 тисяча виїхала за останні десять днів. Про це повідомила прес-секретар польської Держприкордонслужби Агнешка Голіас, передає LIGA.net.

У той же час, за даними Держприкордонслужби України, в Україну з 13 березня по 1 квітня повернулися 650 тисяч осіб. З них 185 тисяч українців було евакуйовано спецрейсами, організованими МЗС України. Протягом останніх діб в Україну повернулися 4,8 тисяч українців.

Близько 11 тисяч наших співвітчизників, станом на 31 березня, задекларували намір повернутися додому. В цілому в системі "ДРУГ" було зареєстровано 84 038 громадян України, повідомили в прес-службі МЗС. За допомогою закордонних дипломатичних установ через програму "Захист" звернулися ще 14 325 громадян.

Читайте також: Українські заробітчани найчастіше стикаються з мовним бар'єром і відчуттям меншовартості

Раніше посол України в Полье Андрій Дещиця попросив українців не повертатися на свята з Польщі. За його словами, після приїзду їх чекає 14-денна обов'язкова обсервація, а не зустріч з близькими. Тому краще залишитися на місці. На сьогоднішній день більше 50 тисяч осіб внесені в базу самоізоляції поліції.

Поліція контролює місця перебування українців, які перебувають на самоізоляції, і проводить роз'яснювальну роботу, спілкуючись з людьми по телефону. Загалом поліцейські забезпечують охорону 74 медзакладів і місць обсервації.

Раніше повідомлялося про те, що понад 118 тисяч осіб покинули Польщу через східний кордон. Серед усіх іноземців 89 тисяч були українцями.