14 тисяч українських компаній в 2017 році продали продукцію в ЄС

13 лютого 18:03

Частка малих та середніх підприємств у переліку експортерів залишається недостатньою.

 

Більше 14 тисяч українських компаній у минулому році експортували свою продукцію в ЄС, в інтерв'ю "Укрінформу" розповів представник України при ЄС Микола Точицький.

"Кількість українських компаній, що здійснюють експорт товарів у держави-члени Євросоюзу, постійно зростає. За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, в минулому році експорт в ЄС здійснили понад 14 тисяч компаній, на 734 компанії більше, ніж в 2016 році", - повідомив він.

За словами Точицького, статистика торгівлі з ЄС має відчутні позитивні зміни. Зокрема, у 2017 році експорт в країни Євросоюзу виріс на 30%, а частка ЄС у структурі зовнішньої торгівлі України вже становить майже 43%. При цьому в 2013 році цей показник був не більше 20%.

Посол також зазначив, що частка малих та середніх підприємств у переліку експортерів залишається недостатньою.

"Дуже часто представники наших малих і середніх підприємств не знають, де можна знайти необхідну базову інформацію по виходу товарів на ринок Євросоюзу, а також про існування програми ЄС, завдяки якій можна шукати іноземних партнерів для встановлення співпраці", - пояснив Точицький.

Раніше повідомлялося, що експорт в ЄС в 2017 році, за попередніми даними, виріс на 30,4%.

Детальніше про європейській трансформації України читайте в матеріалі Іванни Климпуш-Цинцадзе ""Не так тії вороги, як добрії люди": кому ще заважає євроінтеграція" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".