Після смерті Стругацького його премія перестала існувати, а журнал закривають

05 грудня 18:43

Літературна премія в області фантастики "Бронзовий Равлик" більше не буде вручатися, а фантастичний журнал "Полудень XXI століття" втратив видавця.

 

Після смерті знаменитого фантаста Бориса Стругацького більше не буде вручатися Міжнародна літературна премія в області фантастики «Бронзовий равлик».

«Премія «Бронзовий Равлик» перестала існувати зі смертю Бориса Натановича. Вона, звичайно, була особистою премією, премією БНС, і з його смертю її не буде», - розповів головний редактор офіційного сайту Стругацьких, критик і бібліограф фантастики Володимир Борисов.

Окрім того, зі смертю письменника може закритися журнал фантастики «Полудень XXI століття», редактором якого він був.

«БНС був редактором журналу «Полудень XXI століття». Причому не весільним генералом, а справжнім редактором. Як кажуть ті, хто працював у журналі, суперечки бували, пропонували різні варіанти публікацій в журналі, але саме БНС визначав, що буде виходити у черговому номері. Виходив журнал під егідою видавництва «Вокруг света», і з відходом з життя БНС у видавничому домі заявили, що «Полудень» більше друкуватися не буде. Останній номер «Полудня» з'явиться у лютому 2013 року», - повідомив Борисов.

Втім, редакція журналу сподівається, що їм вдасться знайти видавця і продовжити роботу.

Нагадаємо, корифей наукової фантастики Борис Стругацький помер 19 листопада на 80-му році життя. За словами одного письменника, причиною смерті стали проблеми з серцем. !zn

Читайте також:

Тисячі шанувальників Бориса Стругацького проводили письменника в останню путь

У США помер знаменитий письменник-фантаст Гаррі Гаррісон

Діамантовий дим. Дочка Іллі Ільфа розкрила «ДТ» останню «таємницю» автора «Дванадцяти стільців»