За тридцять років в Книгу рекордів Гіннесса внесено 52 українця

16 листопада 21:54

Людина прагне до рекодрам. Вони бувають різні, але завжди викликають гострі почуття: від захоплення до неприйняття

 

З 1989 року в Книгу рекордів Гіннесса увійшли 52 українця. Світовим рекордом стала і прес-марафон президента Зеленського, який проходив протягом 14 годин.

У Національному Реєстрі Рекордів України з 1989 року зафіксовано 52 українці, які увійшли до книги рекордів Гіннесса.

"Національний Реєстр Рекордів працює з 1989 року. За всю історію 52 українця увійшли до книги рекордів Гіннесса", - повідомили у Реєстрі.

Так, у 2018 році Національний Реєстр Рекордів зареєстрував ювілейний 50 рекорд. За останній рік було внесено до світової книги рекордів Гіннесса ще два силові досягнення - віджимання від підлоги у стійці на руках - рекордсмен з Дніпра Віктор Набок. А також львівський силач Олег Тягнизуб, який протягнув зубами корабель вагою 614 тонн.

"Усього з початку 2019 року станом на сьогодні (4 листопада - ред.) у нас зареєстровано 470 рекордів. Але заявок надійшло втричі більше. Тобто, до реалізації ідеї доходить лише третина претендентів на рекорд", - повідомили у Реєстрі.

Серед областей України, окрім Київської, до трійки лідерів за кількістю поставлених рекордів входять Харківська, Дніпропетровська області, а третє місце між собою розділяють Львівська та Одеська.

Додамо, що зараз Національний Реєстр Рекордів опрацьовує заявки щодо встановлення рекорду за кількістю отриманих вищих освіт, а також успішного складання найбільшої кількості ЗНО.

Раніше Володимир і Віталій Клички потрапили в Книгу рекордів Гіннесса як брати, які разом провели найбільшу кількість боксерських боїв. Про це оголосили на гала-вечорі 56-го конгресу Всесвітньої боксерської ради (WBC), який сьогодні відкрився у Києві, повідомляє прес-служба мера Києва.

21"Для мене ця нагорода є несподіванкою. Наш з Володимиром рекорд - це рекорд всіх, хто підтримував братів-Кличків, хто вболівав за нас і за Україну. Адже ми завжди відстоювали честь нашої країни", - сказав чемпіон WBC, мер Києва Віталій Кличко.