Ювілейний "Книжковий Арсенал" вирішили перенести через коронавірус

26 березня 12:31

Фестиваль пройде в серпні.

 

Організатори Х Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал" вирішили перенести дати його проведення. Це пов'язано з ситуацією з поширенням нового коронавірусу, повідомляється на сайті події.

Рішення було прийнято після того, як 25 березня Кабмін продовжив карантин в Україні до 24 квітня. Організатори зазначають, що перенесення фестивалю був для них непростим рішенням, але воно продиктоване безпекою учасників події. Щорічно "Книжковий Арсенал" відвідують понад 100 іноземних гостей, понад 200 видавництв і культурних інституцій, а також понад 55 тисяч відвідувачів.

"Ми готові провести Х Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" цього року. Проте розуміємо, що він не зможе бути таким, яким ми його спланували. Та ми віримо, що він так само потрібний нашим учасникам і нашим відвідувачам. Потрібний не в онлайні, а в реальному житті, в унікальному просторі історичної будівлі Мистецького арсеналу, в його неповторній естетичній книжковій атмосфері. Тому команда Книжкового Арсеналу продовжує роботу над підготовкою фестивалю. Уточнені дати ми повідомимо додатково. Якщо ситуація знову зміниться, ми будемо змінюватись разом із нею", - зазначила координаторка фестивалю Юлія Козловець.

Фестиваль повинен був відбутися 20-24 травня. Нові орієнтовні дати – кінець серпня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

З 12 березня в Україні діє карантин. Зокрема, у країні призупинили навчальний процес, заборонили пасажирські перевезення на міжрегіональному, міжміському, внутрішньорегиональном сполученні. Також заборонені залізничні перевезення.

Крім того, в нашій країні до 24 квітня введений режим надзвичайної ситуації. 27 березня Кабмін видав розпорядження закрити будь-яке пасажирське сполучення за межами країни, визнавши той факт, що єдиним джерелом потрапляння коронавірусу в Україну є приїжджі з-за кордону українці, яких за останні 10 днів повернулося більше 100 тисяч.