"Євробачення 2018": хто віддав голоси Україні

13 травня 02:42

Представник нашої країни зайняв 17 місце.

 

У ніч на 13 травня в Лісабоні пройшов фінал Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2018", на якому нашу країну представляв MELOVIN з піснею Under The Ladder. За результатами голосування національних журі країн-учасниць конкурсу і глядачів українець посів 17 місце, набравши 130 балів. При цьому, за підсумками голосування журі MELOVIN розташовувався на останньому місці.

Оголошення результатів на "Євробаченні" відбувалося так: спочатку результати голосування національних журі оголошують представники кожної країни, а потім ведучі оголошують загальний результат голосування глядачів конкурсу. Національні журі можуть віддавати конкурсантам оцінки від 1 до 8, 10 і 12 балів.

Відзначили балами виступ MELOVIN національні журі тільки двох країн: Азербайджан віддав представнику нашої країни 6 балів, а Молдова – 5. У результаті після оголошення голосування журі MELOVIN розташовувався на останньому, 26 місці, з 11 балами.

А ось голосування глядачів цілком змінило ситуацію: воно принесло українцю 119 балів, що дозволило йому в сумі набрати 130 балів і зайняти 17 місце з 26 можливих.

Читайте також: Інцидент на Євробаченні: невідомий ледь не зірвав виступ британської співачки

Нагадаємо, переможцем "Євробачення 2018" стала учасниця з Ізраїлю Нетта Барзілай з 529 балами, на другому місці представниця Кіпру Елені Фурейра, яка набрала 436 балів, а на третьому – конкурсант з Австрії з 342 балами.