Восьмий сезон "Гри престолів": що потрібно знати перед прем'єрою

10 квiтня 15:14

До прем'єри фіналу саги залишилося менше тижня.

 

Восьмий сезон "Гри престолів" вийде вже скоро – прем'єра першого епізоду відбудеться вже 14 квітня. НВО майстерно підігріває інтригу, випускаючи невеликі ролики, які підтримують градус напруги, але роблячи все можливе, щоб подробиці фіналу ніхто не дізнався. Разом з тим, якісь відомості все ж є, а значить, саме час згадати.

Увага, нижче описуються події з минулих сезонів шоу, не читайте, якщо ви ще їх не дивилися і не хочете дізнатися.

Сюжет

Поки що робити якісь висновки про події, які на нас чекають, можна тільки на підставі трейлерів та інформації з сьомого сезону. Відомо, що Джон Сноу і Дейенеріс Таргаріен прибудуть в Вінтерфелл і почнуть підготовку до бою з Білими блукачами. Джейме і Тіріон також будуть битися проти армії мертвих.

У Королівській гавані залишається Серсея, яка чекає дитину.

Кількість епізодів

Восьмий сезон серіалу стане найкоротшим, до нього увійде всього шість епізодів. А ось їхня тривалість, навпаки, буде найбільшою. Вже відома точна тривалість кожної серії: перша – 54 хвилин, друга – 58, третя – 60, четверта – 78, дві останні – за 80 хвилин кожна.

Родинні зв'язки Джона Сноу і Дейенеріс

Дейенеріс – донька Божевільного короля і сестра Рейгара і Візеріса Таргаріенів. Джон – син Рейгара Таргарієна (син Божевільного короля) і Ліанни Старк (сестра Неда). Таким чином виходить, що Джон – племінник Дейенеріс.

Поки що єдині, хто про це знає, це Бран Старк і Сем Тарлі, але ніхто з них не встиг розповісти про це Джону і Дейенеріс до того, як вони дали волю своїм почуттям.

Бран Старк і Король ночі

Триокий ворон вперше з'являється перед Браном у другому сезоні у вигляді птаха, а в наступних сезонах з'являється в образі старого. Він вчить Брана користуватися своїми силами, в тому числі, бачити події з минулого.

В одному з видінь Брана помічає Король ночі, що створює між ними зв'язок, завдяки якому ватажок Білих блукачів отримує здатність проникати в мозок Брана. В результаті Білі блукачі пробираються в печеру Триокого ворона і вбивають його. Таким чином, Бран сам стає Триоким вороном.

Ще трохи про Короля ночі

Король ночі – перший з Білих блукачів. Він був одним з перших людей, яких захопили Діти лісу, в його груди встромили клинок з драконячого скла, після чого його очі посиніли, а сам він став тим, ким ми його бачили протягом усього серіалу. За словами Дітей лісу, Білі блукачі були створені для захисту від людей, які вторглися до Вестероса і почали війну.

Зомбі-дракон

У кінці сезону 7 Дейнеріс втрачає одного зі своїх драконів, Візеріона, під час порятунку Джона Сноу. Разом з тим, пізніше його оживляє Король ночі і підпорядковує собі. Тепер Візериін схожий на інших Білих блукачів кольором шкіри і кольором очей, трансформується і його дихання. Він допомагає Королю ночі зруйнувати частину Стіни, що дозволяє Білим блукачам спокійно пройти через неї на південь.