Вкрадена у Леннона гітара була продана на аукціоні за 2,4 мільйона доларів

08 листопада 17:45

Покупець гітари побажав залишитися невідомим.

 

Вкрадена в 1960-х роках у Джона Леннона гітара пішла з молотка на аукціоні в Беверлі-Хіллс за рекордну суму 2,4 мільйона доларів. За повідомленням аукціонного дому, покупець лота побажав залишитися невідомим.

Гітара Gibson, яка була куплена Ленноном у Ліверпулі в 1962 році, використовувалась ним при роботі над такими легендарними композиціями, як "Love Me Do", "Please Please Me", "I Want to Hold Your Hand" і "From Me to You".

Гітара пропала після різдвяного концерту The Beatles у Лондоні напередодні 1964 року і після була виявлена в одному з комісійних магазинів США: гітарист Джон Маккоу придбав її за кілька сотень доларів у 1970 році, не підозрюючи, кому належав інструмент. Пізніше друзі музиканта, розглядаючи альбом фотографій "Бітлз", помітили схожість гітари з тією, яку тримав у руках Леннон.

Читайте також: Перше видання "Хоббіта"Джона Толкіна продали на аукціоні за 185 тис євро

Пізніше експерти підтвердили справжність гітари за фотографіями і кинокадрами.

Раніше повідомлялося про те, що перший контракт The Beatles був проданий на аукціоні за 93 тисячі доларів. Даний документ, який складається з шести сторінок і повністю написаний німецькою мовою, був укладений у 1961 році між The Beatles і німецьким продюсером Бертом Кемпфертом, який представляв звукозаписну компанію Polydor.