Український диригент візьме участь у лондонському фестивалі «Промо»

08 липня 21:04

Всесвітньо відомий український диригент Кирило Карабиць візьме участь у лондонському фестивалі «Промо».

 

Про це К.Карабиць повідомив у інтерв'ю ZN.UA .

Розповідаючи про свої художні враження, якими музикант найчастіше живиться, К.Карабиць зазначив: «Завжди цікаві події в Лондоні! Тільки Ковент-Гарден чого вартий! Безліч прем’єр, фестивалів. Наприклад, фестиваль «Промо», в якому я беру участь цього літа, збирає найкращі оркестри світу… І публіка там годинами слухає серйозну музику».

До цього диригент додав, що й українських музикантів цінують на Заході: «Попов, Штонда, Микитенко, Лук’янець, багато інших наших виконавців. Але все-таки цього не порівняти з тим, що робить, приміром, Валерій Гергієв - як місіонер російської музики і в Європі, і в усьому світі. Я навіть уявити не можу, що повинно статися, аби така людина з’явилася колись в українському музичному театрі, зробивши тут давно необхідну революцію!!»

На думку музиканта, справа не тільки в особистості Гергієва - справа ще й у державі, яка таким чином демонструє свої амбіції.

«І в цьому плані амбіції Росії та України - хоча б у культурному плані - навіть порівнювати неможливо! - говорить К. Карабиць.- Гергієв, окрім усього іншого, потрапив у ситуативний струмінь, коли його країна утверджує свої пріоритети - в усьому світі… Для них нічого не варто витратити кілька мільярдів на гергієвські проекти, якщо він - місіонер культури й державності і якщо російську музику підняв на високий рівень. В Україні, повторюю, немає не те щоб амбіцій у таких речах - навіть «вібрацій» немає…»

Докладніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Олега Вергеліса і Катерини Константинової з Кирилом Карабцем.