Український фільм "Плем'я" очолив Топ-10 The Hollywood Reporter

13 грудня 17:58

До десятки також увійшли "Той, що вижив", "Шалений Макс" та "Керол".

 

Американський журнал The Hollywood Reporter представив список 10 кращих фільмів 2015 року, перше місце в якому зайняв фільм режисера Мирослава Слабошпицького "Плем'я".

Як зазначається на сайті видання, фільм є "приголомшливим дослідженням деградації суспільства". Укладач рейтингу кінокритик Тодд МакКарті радить читачам "запам'ятати прізвище режисера, навіть якщо вони не можуть його вимовити".

Друге місце в рейтингу зайняв фільм "Бруклін" Джона Краулі, а на третьому розмістився "Син саула" угорського режисера Ласло Немеша.

Читайте також: Український фільм буде представлений на фестивалі короткометражного кіно в Клермон-Феррані

До десятки кращих фільмів року також увійшли "Той, що вижив" з Леонардо ДіКапріо в головній ролі (4 місце), "Шалений Макс: Дорога гніву" (7 місце) і "Керол" з Кейт Бланшетт і Руні Мара (10 місце).

Мультиплікаційний фільм "Аномаліза" Чарлі Кауфмана і Дюка Джонсона посів шосте місце рейтингу.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко присудив Державну премію України імені Олександра Довженка 2015 року творцям повнометражного ігрового фільму "Плем'я".

Про фільм "Плем'я" читайте в матеріалі Ярослава Підгора-Гвяздовського "Плем'я": сила форми" в "Дзеркалі тижня. Україна".