Український фільм буде представлений на фестивалі короткометражного кіно в Клермон-Феррані

07 грудня 12:41

Фестиваль пройде з 5 по 13 лютого 2016 року.

 

Фільм "Син" молодого українського режисера Філіпа Сотніченко представить Україну на Міжнародному фестивалі короткометражного кіно в Клермон-Феррані. Фестиваль є одним із найпрестижніших фестивалів короткометражного кіно у світі. Подія відбудеться з 5 по 13 лютого 2016 року.

Фільм розповідає історію молодої пари, яка знаходиться в процесі розлучення під час політичної кризи. Мати хоче вивезти сина за кордон, але батько проти.

За словами Сотніченко, "це малобюджетний незалежний фільм, знятий спільними зусиллями молодих режисерів громадської організації "СУК". Коли нам повідомили, що фільм взяли в конкурсну програму, ми дуже зраділи. Клермон-Ферран є найбільшим фестивалем і кіноринком короткометражного кіно в світі. В кіносередовищі його називають "короткометражними Каннами" і це дуже велика подія для нас".

Читайте також: В Карпатах знімають фільм про українських супергероїв

Всього у фестивалі візьмуть участь 79 короткометражних фільмів з усього світу.

Раніше повідомлялося про те, що фільм про Майдані "Зима у вогні" потрапив у шорт-лист номінантів на "Оскар". П'ять номінантів на "Оскар" будуть оголошені 14 січня 2016 року, а сама церемонія нагородження відбудеться 28 лютого 2016 року.