Українські кінематографісти попросили Говорухіна напоумити Путіна і врятувати Росію

05 березня 13:19

Колеги нагадали Говорухіну, що він досі перебуває у Спілці Кінематографістів України, хоча за логікою російських ЗМІ, його мали б викинути звідти "фашисти" та "бандерівці".

 

Відомий російський кінорежисер Станіслав Говорухін, глава передвиборчого штабу кандидата у президенти РФ Володимира Путіна у 2012 році під час відкриття фестивалю "Дух вогню" у Ханти-Мансійську публічно попросив вибачення у лібералів за нещодавнє рішення Ради Федерації про введення російських військ в Україну. Незабаром постановник фільмів "Місце зустрічі змінити не можна" і "Ворошиловський стрілець" змінив свою думку, повідомивши, що згода ради федерації на використання збройних сил в Україні - це розумний дипломатичний крок, який буде сприяти тому, "щоб російськомовне населення, прибите і перелякане, якось ожило...".

Колеги Говорухіна в Україні - відомий кінорежисер Олег Фіалко та народний артист України Іван Гаврилюк, звернулися до ZN.UA c проханням донести до громадськості та самого Говорухіна позицію українських кінематографістів щодо поточних подій.

"Кілька місяців тому на одному з українських телеканалів знову ішов твій фільм "Ворошиловський стрілець", - звертаються до Говорухіна його українські друзі Олег Фіалко та Іван Гаврилюк. - Українська "Небесна сотня" відстоювала ті самі ідеали, що й герой твоєї стрічки. Вже не творчо. А ціною життів. Їх не цікавила національність героя фільму.

ТАКОЖ: Роговцева, Недашківська, Богданович закликали російських діячів культури не допустити війни

Славо, ти дотепер - член Спілки Кінематографістів України. І згідно з логікою ваших нинішніх ЗМІ, тебе мали б викинути звідти "фашисти" та "бандерівці". Але ти ж знаєш, що все це - нісенітниця. Ти довгі роки жив і творив в Україні, у тебе завжди були тут друзі та шанувальники.

Славо, згадай минулі часи, коли твої різкі виступи на з'їздах і пленумах захищали колеги: українці, росіяни, вірмени, євреї...

Славо, згадай одночасно і те, як часом твої російські колеги обурювалися прагненням України вступити в Євросоюз чи НАТО, вирішити ту чи іншу економічну проблему. Вони звикли вважати нас своїми, але трошки меншими, залежними від них.

Славо, зауваж, ми, українці, ніколи не обурювалися напрямком газових потоків Росії, вашою внутрішньою політикою, вирішенням культурно-етнічних та інших питань.

Ми ніколи не втручалися не тому, що менші брати, а тому, що це непристойно.

Славо, ти прекрасно знаєш як депутат, як політик, як високоерудована людина, немає у нас "фашистів" і "бандерівців", які захопили владу. Вона легітимна. Немає втікачів, переслідувань, убивць за національними, релігійними та іншими ознаками.

Славо, ми такі самі як і ви, при одній дивовижній відмінності: всі президенти України дуже неохоче зустрічалися з майстрами мистецтв своєї країни, але завжди підлещувалися до вас - до тебе, Микити Михалкова, Ігоря Крутого...

Вони не завжди розуміли, хто ви такі і чим відрізняєтеся один від одного. Але вони точно знали, що ви маєте серйозний вплив на президента Росії. І це правда. Ви дійсно впливали і продовжуєте впливати.

Славо, поясни, будь ласка, президенту Путіну, що вся нинішня риторика навколо України ваших ЗМІ і політтехнологів - це брехня. Славо, ти ще можеш врятувати Росію, яку ви втрачаєте". !zn

Читайте також:

Анатолій Хостікоєв: Не дай Боже, щоб після "Небесної Сотні" ми оплакували "Небесні Тисячі"

Режисер Балаян: Введення російських військ в Україну - це рішення тільки однієї людини