У «Мистецькому Арсеналі» 1 листопада відкриється шостий форум ART-KYIV Contemporary

05 жовтня 06:42

У «Мистецькому Арсеналі» 1 листопада 2011 року відбудеться урочисте відкриття шостого форуму сучасного мистецтва ART-KYIV Contemporary.

 

Цього року у рамках форуму ART-KYIV Contemporary – наймасштабнішого проекту вітчизняного арт-ринку – свої експонати представлять близько 40 галерей сучасного мистецтва з Києва, Москви, Відня, Лондона, Парижу, Берліна, Одеси, Харкова та Львова. Професійний відбір творів здійснює Експертна рада, яку очолює мистецтвознавець і куратор Олександр Соловйов, повідомляє прес-служба «Мистецького Арсеналу».

Після рекордної кількості відвідувачів у 2010 році – близько 35 тисяч осіб – цьогорічний ART-KYIV планується з акцентом на збагачення досвіду й знань відвідувачів про сучасні мистецькі процеси. Окрім ярмаркової програми, ART-KYIV Contemporary значну увагу приділяє паралельній програмі. На шостому ART-KYIV Contemporary зросла кількість спецпроектів, які цього року створено у співпраці з авторитетними мистецькими інституціями Японії, Німеччини, Франції та Польщі.

Серед анонсованих сенсацій шостого ART-KYIV Contemporary, зокрема, Японська платформа – унікальна ретроспективна виставка шести японських художників. Крім того, відомий польський куратор Моніка Шевчик та Польський Інститут в Києві презентують продовження проекту «Подорож на Схід».

Учасницею ART-KYIV Contemporary стане перспективна французька відеохудожниця Марі Рене, яка представить фото українських моряків з корабельного судна Marfret в Марселі.

Куратор «Мистецького Арсеналу» Олександр Соловйов презентує спецпроект Unlimited («Без обмежень»), який є своєрідним тестом-дослідженням кордонів виставкового простору. Unlimited – це виставкова платформа, яка не обмежує свободу художників як з формальної, так і з концептуальної точки зору.

У програмі ярмарку очікуються лекції та освітні програми для дорослих і наймолодших відвідувачів, серія перформансів від українських та японських художників, покази фільмів про мистецтво, семінари від українських галеристів та експертів сфери мистецтва.