У Мінкультури нічого не знають про закриття Спілки письменників

25 лютого 14:31

До Міністерства культури не надходило звернень з боку керівництва Спілки письменників про закриття приміщення Спілки. Про це заявив голова Мінкультури Михайло Кулиняк.

 

Він зазначив, що у Спілки письменників найбільший серед інших спілок в Україні бюджет, і тому пану Яворівському гріх скаржитися.

«Я не знаю, чесно кажучи, чому від закриває Спілку письменників. Не думаю, що ця будівля - його власність, і чому він її закриває - відкриває, незрозуміло. Принаймні, до Міністерства культури з цього питання жодних звернень не було. Якщо будуть, я з ним це обов'язково обговорю», - зазначив Кулиняк.

За його словами, під час засідань комітету з питань культури і духовності, головою якого є Яворівський, це питання поки не обговорювалося, а також не обговорювалося питання про урізання програм, і особливо Союзу письменників.

Нагадаємо, раніше голова Союзу письменників України, нардеп від БЮТ Володимир Яворівський заявив про закриття приміщення Союзу у березні, на знак протесту проти дій влади.

Водночас Яворівський нагадав, як Віктор Янукович ще до початку свого президентства говорив про наявність потенційного покупця приміщення Спілки письменників України.

За матеріалами Комментарии