У Шанхаї через спалах коронавіруса закрили Діснейленд

24 сiчня 11:32

Cirque du Soleil скасував гастролі в Китаї.

 

Керівництво парку розваг Діснейленд у Шанхаї заявило про закриття комплексу у зв'язку з небезпекою поширення нового коронавіруса, спалах якого було зафіксовано у місті Ухань в грудні цього року, повідомляють місцеві ЗМІ.

В керівництві Діснейленду заявили про те, що ці заходи вжито для "стримування поширення спалаху захворювання, а також для гарантування безпеки і здоров'я гостей парку".

Канадська компанія Cirque du Soleil, яка організовує циркові шоу по всьому світу, заявила про скасування вистав у Китаї. "Прямо зараз ми відповідальні за те, щоб активізувати превентивні заходи", - сказав президент і генеральний директор Cirque du Soleil Даніель Ламар.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Всесвітня організація охорони здоров'я визначила новий вірус з Китаю 2019-nCoV. Вперше він був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

У Китаї вже зафіксовано майже 830 випадків захворювання вірусною пневмонією, викликаною 2019-nCoV, 25 осіб померли. Британські епідеміологи вважають, що число заражених може значно перевищувати офіційні дані і сягати 4000 осіб.

Про поодинокі випадки захворювання також повідомляла влада Японії, Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В'єтнаму і США.

В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів з підвищеною температурою. Пасажирів з міста Ухань перенаправляють до аеропортів Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Сан-Франциско, Атланти і Чикаго, де проводиться скринінг на предмет зараження вірусом.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин у місті Ухань, що стало епіцентром спалаху захворювання, а також у містах Ечжоу і Хуангань.

Детальніше про спалах читайте в матеріалі DT.UA "25 осіб померли, Китай закриває міста: що відомо про новий коронавірус".