У Мінкульті заявили про створення рейтингу міст за динамікою створення культурних послуг для населення

30 листопада 20:00

Міністерство прагне створити стимули для розвитку культурної сфери.

 

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський в інтерв'ю DT.UA заявив про те, що Міністерство має намір створити рейтинг міст за динамікою розвитку культурних послуг для населення. Це має допомогти населенню зрозуміти, розвивається культурна сфера в місті, чи ні.

"Україна обрала напрямок на децентралізацію. Але децентралізація - це не лише можливість розпоряджатися бюджетом і майном, яким оперують. Це ще й відповідальність городян, які обирають таку владу, завдяки якій в містах будуть розвиватися різні культурні установи. Ми зі свого боку будемо створювати різні культурні стимули", - підкреслив міністр.

За його словами, в Українському культурному фонді в цьому році є програма "Культурна столиця України", в рамках якої можна отримати 30 мільйонів гривень на громаду.

"Зараз ми думаємо над тим, щоб зробити рейтинг міст за динамікою розвитку культурних послуг для населення. І тоді населення розумітиме, у них в місті розвивається ця сфера з чинним мером і конкретною радою або не розвивається. А ми як міністерство будемо відстежувати рейтинг. Це буде публічний формат. Тому обрання влади - це повністю відповідальність населення", - розповів Бородянський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте повністю інтерв'ю Олега Вергеліса та Катерини Константинової з Володимиром Бородянським у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".